Csirke receptek

Csirkepaprikás nokedlivel

Hozzávalók (4 személyre):
Csirkepaprikás

  • 4 db csirkecomb (lehet felső-alsó, illetve egyben is)
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 nagy db vöröshagyma
  • 1 nagy db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • egy evőkanál napraforgó olaj
  • 3 dl tejföl
  • két púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 dl víz


Nokedli

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl víz

A tejfölös csirkepaprikás elkészítése:

  • A fagyasztott és kiolvasztott csirkecombot vagy csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A korábban megtisztított hagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet szintén felaprózzuk ízlés szerint kisebb vagy nagyobb kockákra, szeletekre.
  • Pároljuk meg olajon a vöröshagymát, majd tegyük félre és szórjuk meg a pirospaprikával ízlés szerint (lehetőleg se túl csípősre). Ezt követően keverjük össze majd, öntsük fel körülbelül egy deciliter vízzel ezt követően ízesítsük pl. borsóval.
  • Tegyük be az előző pontban lévő edénybe az apróra vágott csirkeszeleteket vagy csirke kockákat, keverjük meg, majd adjuk hozzá a korábban felaprózott paradicsomot, paprikát. Fedjük le fedővel és pároljuk a saját levében, figyeljünk arra amennyiben elpárolgott a víz, akkor pótoljuk azt, azaz ismét öntsük fel vízzel (ügyeljünk mindig arra, hogy ne sok vizet tegyünk hozzá mert akkor elveszti az ízét.
  • Amíg fő a csirkehús addig tejföllel keverjük el a lisztet adjunk hozzá némi pirospaprikát. A szaftból merjünk ki annyit a tejfölhöz, hogy azt csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
  • Amikor már megpuhult a csirkehús, keverjük hozzá a tejfölös-habarást, óvatosan keverjük tovább és forraljuk. Amennyiben még szükséges akkor ízesítsük tovább az ételt.

csirkepaprikás nokedlivel, galuskával

Sült csirkecomb krumplival tepsiben sütve

Hozzávalók

  • kb. 5-6 darab csirkecomb
  • négy darab közepes burgonya
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • fűszersó
  • egy evőkanál olaj

A tepsiben burgonyával sült csirkecomb elkészítése:

  • Vágjuk a vöröshagymát két részre, majd szeleteljük egészen vékony szeletekre. Tegyük az egészet egy tepsibe öntsünk hozzá egy kevés olajat majd terítsük be a hagymával.
  • Tisztítsuk meg a burgonyát végjuk fel kb. fél centis karikákra, sózzuk, borsózzuk meg. A csirkecombokat mossuk meg, majd dörzsöljük be fűszersóval és némi őrölt édes pirospaprikával, majd terítsük rá a korábban felszelt burgonyára. Végül szórjuk rá a korábban szeletelt fokhagymákat.
  • Melegítsük elő a sütőt majd pároljuk a tepsiben a korábban összekészített ételt minimum egy óráig.

tepsiben sült csirkecomb tepsis burgonyával